RESULTATS

Fig. 10. Passi de les dades dels fulls de camp a l'ordinador.

     Una vegada s'han fet els diferents estudis, les dades dels fulls de camp s'han passat a l'ordinador (Fig. 10), amb la qual cosa s'han obtingut els resultats que s'indiquen a continuació.

PER A L'ESTUDI SOCIOLÒGIC

    Pel que respecta a la primera població estudiada (P1), d’unes 140 persones, en la seva majoria (70%) porta ajudes per a la visió (ulleres i lentilles), amb lleugers canvis segons l’edat. Existeix, d’altra banda, una certa relació genètica pel que respecta al fet de portar-ne. Finalment, la gran majoria són dretans i amb un ull dominant també dret. El seu camp visual (en color verd) oscil·la entre 130º i 140º, segons l'edat (Figs. 11-15). El seu camp de lectura (en color vermell) és menor, d’uns 40º, més semblant en les diferents franges d'edat.

Fig. 11. Mapa visual dels valors mitjos corresponent a P1, franja d'edat de <10 anys

Fig. 12. Mapa visual dels valors  mitjos corresponents a P1, franja d'edat 11-20 anys.

Fig. 13. Mapa visual dels valors  mitjos corresponents a P1, franja d'edat 21-40 anys.

Fig. 14. Mapa visual dels valors  mitjos corresponents a P1, franja d'edat 41-60 anys.

Fig. 15. Mapa visual dels valors  mitjos corresponents a P1, franja d'edat >60 anys.


     La segona població (P2), d’unes 50 persones, en canvi, es podria definir com de sexe femení, major de 60 anys, que ha treballat, però que actualment no ho fa. Considera que força la vista quan fa alguna activitat o petita feina. No es veu diferències significatives en quan a la part del dia en referència a si veu be, malament o regular, indicant, de forma majoritària, que veu correctament, encara que al llarg del dia va disminuint cap a regular. Pel que respecta a les ajudes visuals, bàsicament ha portat i segueix portant ulleres. Principalment, encara que no majoritàriament, han presentat miopia i presbiopia, pero que actualment aquests valors s’inverteixen i el problema majoritari es la presbiopia; de totes maneres, les respostes han estat molt diverses. A diferència de l’anterior població, la majoria tenen com a ull director l’esquerre. El seu camp visual se situa entre 138º i 145º, mentre que el seu camp de lectura està entre els 42º i 46º (Fig. 16).


Fig. 16. Mapa visual i de lectura per a la població P2 a partir de les dades globals de la mateixa.
 

PER ALS CAMPS DE MAPES VISUAL I DE LECTURA

     Els resultats que presentem en aquest informe corresponents als mapes de camp de visió i de camp de lectura corresponen a la població general estudiada i a tres casos particulars: una persona jove de sexe femení sense ajudes visuals i cap alteració visual (Fig. 17), una altre persona també jove de sexe femení amb ajudes viduals (ulleres/lentilles; Fig. 18a i 18b) i amb miopia i, una tercera persona adulta de sexe masculí amb ajudes visuals (ulleres; Fig. 19a i 19b) i amb Síndrome de Duane i miopia.

     Pel que respecta als valors obtinguts en cada cas, es pot veure que els camps de visió disminueixen amb l’edat, passant d’una mitja de 190º a uns 160º. D’altra banda, la persona sense ajudes visuals, jove, presenta un major camp lector que la que en porta (85º y 67º, respectivament). Aquests valors disminueixen clarament a la persona de més edat, essent d’uns 45º. En aquest cas, la correcció del camp lector quan porta ulleres es veu més clarament en el mapa visual que en la persona jove que també en porta.

Fig. 17. Mapa visual i de lectura (pacient 1, sense ajuda visual)-


Fig. 18a. Mapa visual i de lectura
(pacient 2, sense ajuda visual).
Fig. 18b. Mapa visual i de lectura
(pacient 2, amb ajuda visual).


Fig. 19a. Mapa visual i de lectura
(pacient 3, sense ajuda visual).
Fig. 19b. Mapa visual i de lectura
(pacient 3, amb ajuda visual).



PER A L'ESTUDI DE LA VISIÓ ESTEREOSCÒPICA I CÀLCUL DE L'AVE

EN CONSTRUCCIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada