dilluns, 5 de novembre del 2012

Visita a la Clínica Barraquer

Avui, la Raquel, l'Iván i jo hem fet una visita a la clínica Barraquer i hem parlat amb alguns metges d'allà que ens han resolt algun dels nostres dubtes.
La Raquel i jo al
Centre Oftalmològic Barraquer

Per determinar la validesa i sentit del nostre estudi, es va demanar una visita i asessorament per part d'aquest prestigiós centre de recerca en oftalmologia. Ens vam posar en contacte amb el sr. Jordi Prats, cap de Marquèting i RRPP del centre. Finalment, ahir vam fer aquesta activitat portant part del material ja fet per nosaltres, com els mapes de camp visual i de lectura que ja han fet a algunes persones voluntàries.

Vam ser rebuts per la Sra. Emma Pons, especialista en ortòptica i, posteriorment, amb el Sr. Gómez Pardo,  especialista en camp visual. Pel que respecta a la primera persona, la que vam estar més temps, ens va explicar què vol dir ortòptica i que implica veure en 3D en relació amb la visió estereoscòpica. Vam utilitzar diferents tests per mesurar aquesta capacitat com el de Titmus o l'estereograma, eines que vam demanar un possible prèstec per fer proves a algunes de les persones estudiades.


La Raquel utilitzant el Test de TitmusJo amb un test d'estereogrames


Jo i la Raquel,
amb el Dr. Gómez Pardo,
just abans de fer un mapa
de camp visual amb la
màquina Octopus
Finalment, després de quasi una hora, vam anar a veure al Sr. Gómez Pardo. Ens va explicar què és un camp visual i com es calcula. Actualment es fa mitjançant un aperell anomenat Octopus, tot computeritzat, i que permet tenir un mapa de camp visual de 30º respecte del centre pupil·lar i al llarg dels 360º de gir ocular. Els resultats s'obtenen en un programa que valora la qualitat de la visió per colors. Aquest sistema substitueix al clàssic Perímetre original de Goldmann, analògic i que avasta la totalitat del camp visual ocular humà.

Cap a les 19:30 h vam sortir del centre i es va finalitzar la visita.

L'experiència que es pot extreure crec que és molt positiva i ens permet d'ampliar els coneixement d'aquesta àrea de l'oftalmologia. També els hi vam demanat si ens podien deixar material (els tests d'estereoscopia) per fer experiments i ens han dit que ens ho respondran mes endavant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada